ONLINE MARKETING

Wat is online marketing?

De definitie van online marketing luidt volgens Ensie als volgt;

Online marketing betreft alle bedrijfsactiviteiten die zijn gericht op het afzetten van producten en diensten en het ontwikkelen van klantrelaties via het internet.”

Online marketing is supereffectief en de snelst groeiende vorm van marketing. Dat komt mede omdat de activiteit van internetgebruikers toeneemt. Daarnaast heeft online marketing veel voordelen;

  • het is goedkoper!
  • het biedt je de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te benaderen.
  • online resultaten zijn makkelijk te meten, waardoor je precies weet welke campagnes effectief zijn!

Mailchimp

RUYSINK. kan je helpen bij het inrichten van Mailchimp. Mailchimp is een online tool, waarbij je je klanten nieuwsbrieven kan sturen via de mail. Email-marketing is bedoeld om regelmatig contact te maken met klanten, zodat ze op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen en andere interessante mededelingen. Daarnaast kan emailmarketing ingezet worden om de klantenbinding te stimuleren. Denk daarbij aan het sturen van een mail naar aanleiding van een verjaardag, jubileum of andere bijzondere gebeurtenis. Heb je vragen over de mogelijkheden van Mailchimp, neem dan vooral contact op!

Autorespond

Ook heeft RUYSINK. ervaring met het gebruiken van Autorespond. Deze tool is te vergelijken met Mailchimp en kan ingezet worden om klanten wekelijks of maandelijks te benaderen. Autorespond biedt ook de mogelijkheid om knoppen aan te maken in je website. Denk hierbij aan een aanmeldformulier op de website, zodat mensen zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief, een gratis brochure, een evenement, enz.

Facebook & Instagram

Daarnaast kan RUYSINK. ook je bedrijfspagina op Facebook up-to-date houden. Facebook is hét social media platform om je naamsbekendheid te vergroten. Ik kan je adviseren over de frequentie, tijdstippen en content die je het beste kan gebruiken om de betrokkenheid met je volgers te vergroten. Heb je zelf geen verstand van Facebook, maar wil je wel graag een eigen bedrijfspagina. Geen enkel probleem! RUYSINK. kan je helpen bij het aanmaken, beheren en up-to-date houden van de bedrijfspagina.