img_4220

Tja, de jaarwisseling is weer geweest, dus de meesten zijn volop bezig met de goede voornemens voor 2018. Gezonder leven, meer sporten en het jaar beginnen met een alcoholvrije maand zijn allemaal voornemens die ik regelmatig voorbij hoor komen. Maar, geloof ik wel in goede voornemens? En, welke “goede voornemens” heb ik?

In het nieuwe jaar wordt het regelmatig aan je gevraagd; “Hoe zit het met jouw goede voornemens?”. Lastig vind ik dat, want als je je leven wilt veranderen, dan maakt het toch niet uit op welke dag je daarmee begint? Aan de andere kant is het nieuwe kalenderjaar een “frisse start”. Ook ik doe mee met de “hype” en sta toch even stil bij dingen die ik het aankomende jaar waar wil maken. Ik heb een top 5 gemaakt van dingen die ik wil behalen of veranderen;

AFSTUDEREN!
Staat met stipt op nummer 1! Ondertussen studeer ik al bijna vijf jaar en wil ik dolgraag beginnen met het “echte” werken. Voordat het zover is, moet ik dit jaar nog even flink aan de bak om mijn bekwaamheid als juf aan te tonen. In februari gaat het feest beginnen en kan ik eindelijk weer stagelopen op een basisschool, zin in!

Zorgen dat het jeugdkamp van de Meeuwen een groot succes wordt!
Vorig jaar is het plan ontstaan om een jeugdkamp te organiseren voor korfbalvereniging de Meeuwen. We zijn met een enthousiaste groep een kampcommissie gestart en momenteel al zeer druk met de voorbereidingen. Het is een nieuwe ervaring als voorzitter van een commissie, maar zeer leerzaam en leuk om te doen!

Minder chaotisch worden!
Tja, ik heb er al eerder over geschreven, maar ik kan echt een chaoot zijn. Aangezien ik meerdere doelen wil behalen dit jaar is plannen en het aanbrengen van structuur erg belangrijk. Ik moet mijn spullen vaste plaatsen geven en beter ordenen. Dat scheelt mij uiteindelijk veel tijd (en stress!).

Sparen voor bijzondere ervaringen!
Live for the moments you can´t put into words” is een van mijn favoriete quotes. Dierbare ervaringen kan niemand meer van je afnemen. Deze ervaringen vind ik voornamelijk tijdens mijn reizen. Dan zie ik nieuwe delen van de wereld en ben ik onder de indruk van de mooie plaatsen die moeder natuur ons te bieden heeft. Ik wil dit jaar dus weer mooie reizen maken met mensen die belangrijk voor mij zijn!

Meer naar buiten!
Dit klinkt als een makkie, maar niks is minder waar. Ik vind het heerlijk om na het avondeten op de bank neer te ploffen, zodat ik nog even kan werken of netflixen. Echter, uit onderzoek blijkt dat buiten wandelen erg goed is voor je gezondheid; het verbetert je humeur, versterkt je longen, verbetert je geheugen en het geeft je een frisse kijk op bepaalde zaken. Genoeg redenen dus om lekker actief bezig te gaan na het avondeten!

Deze vijf doelen zouden ervoor moeten zorgen dat 2018 een succesvol jaar wordt voor mij. Dit zijn namelijk “dingen” waar ik energie van krijg en waardoor ik gelukshormonen aanmaak. Daar is discipline en toewijding voor nodig!

Welke goede voornemens heb jij? En hoe zorg jij ervoor dat je je doelen behaald? Deel hieronder de tips die jouw helpen om je doelen te behalen!