Voorgaande jaren had ik geen keus. Tja, alleen bij restaurantjes misschien. Of ik moest er geld voor over hebben, maar dat had ik écht niet. Ik heb het verschil duidelijk gemerkt. Maar of ik er blij mee ben? Nieuwsgierig waar ik het over heb? Lees dan vooral even verder.

vakantiebanner

Ik ben sinds een week terug van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk, Italië en Kroatië.  In het dagelijks leven ben ik druk, chaotisch en tegelijkertijd juist weer heel perfectionistisch. Dit kon ik drie weken lang even helemaal loslaten.. Heerlijk vind ik dat! Ook dit jaar heeft de camping weer een onwijs gelukkig meisje van mij gemaakt. Ik vind het heerlijk om de hele dag buiten te zijn; snorkelen, spelletjes doen bij de tent en de bekende “Goedemorgen!” om andere camping gangers te begroeten als je ´s ochtends broodjes gaat halen bij de camping bakker. Toch was er een verschil met voorgaande vakanties.

Mobiel internet in heel Europa! En dat was overal te merken; op terrasjes waren mensen de perfecte “Instafoto” van hun culinaire eten aan het schieten, in kleine, idyllische dorpjes werd overal geposeerd om dé profielfoto voor op Facebook te maken en ik heb veel appgeluidjes voorbij horen komen. Ik vond het verbazingwekkend hoeveel mensen veelvuldig gebruik maakten van hun mobiele telefoon.

Ik hoorde vlak voor de vakantie over deze “life changer”; Mobiel internet tijdens je vakantie in Europa. Van mij hoeft dat eigenlijk niet perse, dacht ik nog. Vakantie is vakantie en dan wil ik niet steeds met mijn telefoon bezig zijn. Eenmaal op vakantie bleek dat ik hier toch meer moeite mee had dan ik van tevoren dacht. Zoals sommigen misschien wel weten is fotografie een grote hobby van mij. En tja, als je dan zo’n mooi plaatje hebt geschoten is het toch wel leuk om die “even te appen” naar familie en vrienden of te posten op Instagram. (Note; daarnaast heb ik mijn telefoon niet zoveel gebruikt, dus sorry-not sorry naar de mensen waarbij ik pas laat op berichtjes heb gereageerd. Je weet nu de reden!).

Om even terug te komen op mijn mening over “Mobiel internet tijdens mijn vakantie”;

Vind ik het nodig?
Nee, absoluut niet. (Oké, oké.. Google Maps wel, die houdt namelijk rekening met files 🙂 )

Gebruik ik het?
Ja, soms toch wel….

Conclusie;

Vind ik het een #yay of #nay? 
Zonder twijfel een #nay. Laat mij maar lekker een boekje lezen, spelletje doen, sporten of Zweedse puzzel maken. Wat ik heb geleerd; wees sociaal, geniet van de mensen en prachtige natuurverschijnselen om je heen en maak je tijdens je vakantie even niet druk om de “mooie” lunch of vakantiefoto van de ander. Ik wil vandaag afsluiten met de bijpassende quote;

“Do more things that make you forget to look at your phone”

 

banner2

 

Vond je dit een leuk artikel? Laat het me weten! Jullie enthousiaste reacties motiveren mij enorm om te blijven schrijven! 😀